EN FOTVÅRTAS VÄRSTA MARDRÖM

Envisa fotvårtor kan vara både pinsamma och smärtsamma. Salvequick Wart Plaster hjälper till att ta bort vårtor och minska smittspridning med en enkel enstegsapplicering. Plåstret innehåller salicylsyra (40%) som är ett välkänt och beprövat ämne mot vårtor, med få biverkningar. Ju tidigare du börjar behandlingen desto snabbare kan du bli av med vårtan. En befriande enkel och smärtfri behandling som passar för hela familjen (ska inte användas av barn under 6 år eller gravida, såvida inte läkare rekommenderat det).

Hjälper till att ta bort vårtor

Smärtfri behandling

Minskar smittspridning

Enkel applicering i ett enda steg

Varför får man fotvårtor?

Vårtor orsakas av virus som smittar både vid direkt och indirekt hudkontakt. Den vanligaste typen av vårtor får du på händer eller fötter. Vårtor drabbar främst barn i skolåldern. Vårtor är inte farliga men kan ibland göra ont eller vara besvärande t.ex. om de blir stora eller sitter olägligt. Om vårtan är sårig, blöder eller sitter på annat ställe än händer och fötter, bör du kontakta vårdcentral för att få vårtan undersökt.

Hur undviker man vårtor?

Undvik att gå barfota på offentliga platser som sporthallar, simhallar och omklädningsrum. Använd skor, badtofflor eller strumpor i största möjliga mån för att undvika viruset. Undvik även att låna andras hygienartiklar, handdukar eller skor. Undvik att röra vid vårtor och tvätta händerna regelbunden.

Vårtplåster – Så här gör du

Se till att huden är ren och torr innan du sätter på plåstret. Sätt gärna på plåstret på kvällen så att det får sitta i lugn och ro under natten.
Byt plåster dagligen. Upprepa behandlingen tills vårtan har försvunnit, eller under max 12 veckor.

Ladda ner bipacksedeln för mer information.